Lajkcentrum

Ezért lépett le az országból az 59 éves Éva: nem bánta meg

Idegen környezet, idegen emberek, idegen nyelv - nehezített terep pláne úgy, ha valaki már túl van az ötvenen. Viszont megéri belevágni az ismeretlenbe, ezt mutatja legalábbis két, külföldre vándorolt magyar nő, Éva és Ildikó története.


Azt nem tudom, hogy a vége jó lesz vagy rossz, de az biztos hogy az oda vezető út minden percét élvezem, konditerembe, úszni járok, hegyeket mászok a csípőprotézisemmel, tervezgetem a jövőmet. Életemben először érzem azt, hogy végre élek

- mondta az Abcúgnak az 59 éves Éva, aki Budapestről költözött ki Izlandra, miután elvált. Ezzel ugyanis a munkáját is elvesztette - korábban a volt férjével közös vállalkozásban dolgozott. Utána pár hónapra titkárnő, majd pénztáros lett. A kiköltözése előtti tíz évet pedig ügyfélszolgálatosként töltötte, aztán elbocsátották.

A fia unszolására költözött ki Izlandra, ahol heteken belül talált munkát. Egy csirkefeldolgozó üzemben dolgozott több mint két évig, most pedig abban a szállodában dolgozik reggeliztetőként és néha takarítóként, ahol korábban a fia is.Havi félmillió forintnak megfelelő izlandi koronát keres, és bár jóval drágább az élet, mint Magyarországon, még így is szépen tud spórolni.

A másik magyar nő, Ildikó Magyarországról kivándorolt zsidó családoknál takarít New Yorkban. Úgy érkezett az Egyesült Államokba, hogy a magyaron kívül semmilyen nyelvet nem beszélt, nem is nagyon járt korábban külföldön. Három éve ment ki, idén nyáron jön haza először, hogy végre élőben is lássa unokáit, ne csak Skype-on.

Azt, hogy nem könnyű az élet Amerikában, elismeri. Sokat dolgozik, alig van szabadideje. Viszont a nehézségek ellenére megtalálta a számítását, anyagilag nagyon sok mindent rendbe tudott hozni az életében. És bár nagyon figyelt rá, hogy a szükségesnél többet ne költsön magára, egy kirándulás a Niagara-vízeséshez azért belefért, és ezt sosem fogja megbánni.

 

Kapcsolódó cikkek

Így lesz majd saját burgered a mekiben: színre lép az éttermi terminátor

November végével új mobil alkalmazást vezetett be a McDonald’s, amellyel a hazai mellett a nemzetközi hálózat külföldi éttermeiben is lehet kedvezményekre vadászni. A közép távoli cél azonban az, hogy olyan személyre szabott kedvezményeket is elérhessenek majd rajta a vendégek, melyeket saját fogyasztási szokásaik, gyakori választásaik alapján ajánl számukra a platform.
Így lesz majd saját burgered a mekiben: színre lép az éttermi terminátor

Az E.ON ügyfeleit is célba vették az 50-es tahók: ez a megoldás ellenük

A cég nevében is hívogatnak embereket minősíthetetlen hangnemben, fenyegető üzeneteket közvetítve, ám a cég ügyfelei nincsenek egyedül, mások is céltáblájává váltak a rettegett 50-eseknek.
Az E.ON ügyfeleit is célba vették az 50-es tahók: ez a megoldás ellenük

A nyolcvanas években voltunk a csúcson, azóta csak robogunk lefelé

Ki fog itt lassan adót fizetni, pénztermelő tevékenységet végezni, gimibe, egyetemre és munkahelyre járni?
A nyolcvanas években voltunk a csúcson, azóta csak robogunk lefelé

Vásárlókat ütnének legszívesebben egy budai trafikban: mutatjuk a bizonyítékot

Egy második kerületi trafikban fényképezte le kollégánk azt a kassza mellé kihelyezett mémet, amin egy népszerű termékkérési technikát jutalmaz pofonnal Batman.
Vásárlókat ütnének legszívesebben egy budai trafikban: mutatjuk a bizonyítékot

Nem vicc: álruhában támad újra a plazma tévé + Suzuki Swift kombó

Mondjuk a Suzukit Renault-ra, a plazmatévét meg lakásra cserélték, de egy ingatlanos hirdetés a címben szereplő régi termékkapcsolást juttatta eszünkbe.
Nem vicc: álruhában támad újra a plazma tévé + Suzuki Swift kombó